середа, 19 грудня 2007 07:15

Депутат сільради переправляв нелегалів

До трьох років умовного ув"язнення засудили депутата Куснищанської сільради Любомльського району на Волині 38-річного Петра Хвіца. Разом зі спільником він намагався переправити через українсько-польський кордон 11 нелегальних мігрантів зі Шрі-Ланки та Пакистану.

Провідника найняв 28-річний Валерій Яровський, підприємець із райцентру Любомль. У березні він привіз у село Городне до хати Петра Хвіца сімох індусів та одного пакистанця. Тиждень вони жили у хліві депутата сільради. Тим часом Яровський надибав у лісі ще трьох нелегалів. Коли віз їх до хати Хвіца, іномарку зупинили співробітники СБУ. Водій зізнався, що в Городному переховуються ще восьмеро.

— Посередник заплатив депутатові тисячу доларів і пообіцяв "вікно" на польському кордоні для контрабанди цигарок, — каже речник Луцького прикордонного загону Богдан Козуб, 51 рік.

Любомльський райсуд засудив Валерія Яровського до чотирьох років тюрми і конфіскації двох "опелів". Провідник мав непогашену умовну судимість за подібний злочин.

Спільника Петра Хвіца у селі хвалять.

— Чоловік роботящий, у селі його поважають. Після суду він залишився депутатом сільради, — розповідає голова Куснищанської сільради Сергій Боярчук, 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Депутат сільради переправляв нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі