середа, 02 квітня 2008 07:06

Даїшники ставлять на дороги розбиті машини

Перед дамбою на виїзді з Черкас у золотоніському напрямку даїшники поставили розбитий "москвич", у якому загинули двоє людей. Поряд, на інформаційному щиту — статистика аварій за 2007 рік.

Міст через Дніпро є одним із найаварійніших місць області.

— Коли вперше побачив щит, зразу збавив швидкість, хоч і маю 23 роки водійського стажу, — згадує черкащанин 42-річний Сергій Міцкевич.

Водій автобуса Ігор Онищенко вважає, що на цьому місці ефективніше поставити патрульних ДАІ з радаром.

— Щит стоїть четвертий тиждень, а вже є позитивні наслідки, — каже 33-річний Володимир Ліщенко з обласного управління ДАІ. — За цей час не було жодної автомобільної аварії на даному відрізку шляху.

Розбиті машини ставитимуть і в інших місцях. У 1980-х такі авто на підвищенні були на всіх виїздах із Черкас.

У Миколаївській області працівники ДАІ показують водіям-порушникам фотографії найстрашніших аварій. Доки інспектор заповнює протокол, водієві пропонують переглянути фотоальбом. Потім ставлять позначку в журналі, що з наслідками аварій ознайомився.

— Жахливі картинки спрацьовують краще за розмови. Тому така практика діятиме постійно, — каже Лєра Власова із прес-служби управління ДАІ Миколаївщини.

— Багато порушників дивляться до кінця, — говорить Андрій Олександров із ДАІ. — Деяких вистачає на половину. Є такі, що бачать фото і далі відмовляються дивитися. Але є й такі, що не хочуть нічого знати і чути.

Щодня фотоальбоми переглядають 1000–1500 водіїв-порушників.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники ставлять на дороги розбиті машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі