четвер, 10 лютого 2011 05:30

Даїшники обклеювали пішоходів

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Хмельницькі працівники Державтоінспекції розробили й виготовили світловідбиваючі кольорові смужки. 7 лютого роздавали їх перехожим, декому наклеювали.

— Це суто наша ідея, — розповідає 27-річна Світлана Свідерська з обласного ДАІ. — У темну пору доби пішоходи, які йдуть узбіччям, повинні виділити себе. А хто це робить? Тому часто скоюються наїзди. Ми хочемо, щоб люди знали про небезпеку. І що від цього є захист.

— Недавно був у Білорусі. Там уночі і старий, і малий ходять із подібними стрічками, — каже водій буса Олександр Хмиз, 43 роки. — І в нас уже пора таке робити. А то їдеш, і вискакує перед самим капотом.

Смужка завширшки 3 і завдовжки 30 см. На них зображено логотип ДАІ і напис: "Безпека дорожнього руху — це життя".

— На червоний треба стояти, а на зелений іти, — каже 5-річний Віталій наклеюючи на рукав смужку. — А ще треба папу і мама слухати.

Смужки трьох кольорів: жовтий, синій і білий. Виготовлення однієї коштує 1,26 грн. Зробили 500 штук. Їх можна наклеїти на спину, рукав, рюкзак чи сумку.

— Смужки одноразові, але на кілька годин їх вистачить, — додає Свідерська.

— Потім треба нова. Якщо їх замовити кілька десятків тисяч, то  коштуватимуть копійки.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники обклеювали пішоходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі