субота, 20 жовтня 2007 07:12

ДАІ веде таємну зйомку

Львівські державтоінспектори провели таємне відеоспостереження за рухом маршрутних таксі. Протягом дня вони тимчасово позбавили водійських прав трьох перевізників.

— Львівські водії маршруток десятки, а то й сотні разів за день порушують правила дорожнього руху, — говорить державтоінспектор Львівського міського ДАІ Вадим Дзьоба, 35 років. Він сидить за кермом службового авто. Праворуч від нього — 36-річний Тарас Стахурський, який проводить відеозйомку. 39-річний інспектор обласного ДАІ Ігор Ломага занотовує у службовому журналі порушення правил дорожнього руху.

— Тільки подивіться: за чотири хвилини скоїв три грубі порушення, — каже він про перевізника маршрутного таксі N56 Миколу Вуса, 49 років.

Водій на вул. Левандівка здійснив лівий поворот на червоне світло з правого крайнього ряду при наявності двох смуг. За хвилину Вус двічі без зупинки переїхав через залізничну колію. Згодом зупинився на пішохідному переході.

Державтоінспектори складають протоколи на кожне порушення, вилучають водійські права та ставлять водієві три запитання з правил дорожнього руху. Він відповідає лише на одне. Вусу пропонують у суботу скласти іспит на перевірку фахових знань.

Водій маршрутного таксі N59 Іван Стащишин, 40 років, за 25 хвилин керування авто скоїв шість порушень. Після зупинки на вул. Шевченка до нього підійшли працівники ДАІ.

— Та як тут можна не порушувати, — обурюється водій. — На дорогах страшні затори, зупинок немає.

Після перевірки документів виявилося, що справність машини під сумнівом — авто не проходило квартального техобліку.

— У кожного перевізника є якісь проблеми, — підсумовує Ломага. — Тому час від часу ми здійснюватимемо такі рейди.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ веде таємну зйомку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі