пʼятниця, 04 лютого 2011 01:45

"Чужого не відбиратиму. Київського патріархату не визнаю"

Церкву в селі Шукайвода Христинівського району Черкащини хочуть відібрати в Київського патріархату й передати під юрисдикцію Московського. Нібито священик МП — Василь Миханчук нахвалявся забрати храм цього року.

— Я чужого не відбиратиму, — запевняє 38-річний Василь Миханчук. — Київського патріархату не визнаю. Церкву будують 20 років. Спонсору, уродженцеві Шукайводи академіку Борисові Кваші з Петербурга, урвався терпець. Він попросив мене добудувати  храм. Каже, вклав туди купу грошей, а церкви досі нема. Ми маємо в селі офіційно зареєстровану громаду.

Отець 42-річний Ігор Гоцуляк із Київського патріархату завів книгу своєї парафії:

— Минулої суботи отримали анонімний дзвінок, що церкву збираються захопити. Раніше про це неодноразово перед вірянами говорив Миханчук. Ми переписали всіх наших. Бо знаємо їхні методи: скажуть, що ніякої громади Київського патріархату в селі нема. Тепер є документ. Церкву добудуємо наступного року.

Борис Кваша пожертвував на будову 4 тис. гривень. Обіцяв дзвони, а зараз вони на подвір'ї Миханчука. Той кілька разів писав Кваші. Дорікав академіку, мовляв, підтримує розкольників.

— Забирати церкву в Київського патріархату не бачу підстав, — каже сільський голова Шукайводи 46-річний Ігор Бобошко. — Якщо Московська церква хоче мати храм, хай будують свій. Виділимо землю хоч Московській церкві, хоч мусульманам.

Зараз ви читаєте новину «"Чужого не відбиратиму. Київського патріархату не визнаю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі