вівторок, 28 серпня 2007 07:07

Чотири учениці обікрали дитсадок

Обручі, скакалки, м"ячі, чотири набори пластиліну і п"ять наборів акварельних фарб винесли з приміщення дитячого садочка в селі Юрківці Заставнівського району Чернівецької області третьокласниці Ірина, Інна, Анастасія та п"ятикласниця Марія.

— 22 серпня дівчатка проникли у садочок, зламавши зачинені двері. Це було неважко зробити, бо їх багато років не ремонтували, — розповідає завідувач дитсадка Марія Шкраба, 38 років. — Коли зникли ці речі, я відразу тих дівчаток запідозрила. Вони цілий день крутилися на території садочка.

— Наразі вартість знайдених у них удома іграшок оцінили в 135 гривень, частину зниклих обручів, скалок та м"ячів познаходили на дитмайданчику, — говорить Олексій Пономаренко з Центру громадських зв"язків обласного управління міліції. — Іграшки діти приносили додому частинами. Усі дівчата з благополучних сімей.

Проти дітей не порушили кримінальну справу, бо вони неповнолітні. Окрім того, сума награбованого незначна. Працівники кримінальної міліції у справах неповнолітніх проводять виховні бесіди з дівчатами. Їхні батьки понесуть адміністративну відповідальність.

Узимку цього року за крадіжку затримали 12-річну Наталію з села Хлівище Кіцманського району на Буковині. На подарунок для подружки вона вкрала з дитсадка сусіднього села Малятинці дитячі іграшки, фломастери й калькулятор — усього на 140 грн.

Зараз ви читаєте новину «Чотири учениці обікрали дитсадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі