середа, 16 січня 2008 07:07

Чотири студентські гуртожитки лишилися без тепла

Півтори тисячі студентів Харківського аграрного університету ім. Докучаєва залишилися без тепла. У чотирьох дев"ятиповерхових гуртожитках університету в селищі Комуніст-1 розмерзлася система опалення.

3 січня на котельній вийшло з ладу обладнання, що постачало гарячу воду до систем опалення в гуртожитках. Комунальні служби вчасно не повідомили про це адміністрацію гуртожитку, воду з радіаторів не встигли вилити. Вона замерзла в мережі, і труби порозривало льодом.

— Буквально за півгодини вода у стояках перетворилася на лід — на вулиці тоді було мінус двадцять три! Шостого січня до батарей подали гарячу воду, та тільки лиха наробили, — пояснює ректор університету Сергій Булигін.

Розірвані радіатори вирішили замінити, а в неушкоджених розігріти лід горілками. Зробити все мають за тиждень, бо студенти повернуться з канікул. Їх чекає неприємний сюрприз, оскільки для ремонтних бригад в гуртожитку повідчиняли всі кімнати.

— Тут, звичайно, усе вверх ногами, та що робити. Слава богу, було куди відселити тих, хто залишився здавати "хвости". Вони всі у порожньому шостому гуртожитку, — каже начальник штабу з ліквідації аварії Володимир Пузик.

У будь-якому разі подовжувати канікули в вузі не збираються. До четверга мають замінити та розігріти всі батареї.

В облдержадміністрації кажуть, що аварія сталася з вини керівництва університету та інженерно-технічної служби.

— У жодному з житлових будинків, що отримують тепло від тієї ж котельні, системи опалення не постраждали, — заявив начальник Головного управління агропромислового розвитку Михайло Жорник.

Зараз ви читаєте новину «Чотири студентські гуртожитки лишилися без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі