вівторок, 18 вересня 2007 07:09

Чорнобиль визнали восьмим найбруднішим містом

Українське місто Чорнобиль посіло восьме місце у списку найбільш забруднених населених пунктів планети. Такі дані підготував американський Інститут Блексміта.

— При складанні такого рейтингу ми враховували кількість свинцю в ґрунті, отрут у водоймищах і радіоактивних осадів у повітрі, — каже директор інституту Ларо Флетсміт. — Виявилося, що найбрудніше місце на Землі — це промислове місто Ліньфень, що в Китаї. Причиною забруднення там стало вугілля й вихлопні гази.

На другому місці в рейтингу ще одне китайське місто — Тяньцзінь. У ньому забруднення спричиняє свинець та інші важкі метали. Концентрація свинцю в місцевій пшениці у 24 рази перевищує китайські стандарти. Третє місце посіла Сукинда в Індії. Тут видобувають хромову руду.

Від радіації після аварії на Чорнобильській АЕС, за оцінками фахівців, постраждало 5,5 млн осіб. Нині зона радіусом 30 км навколо електростанції залишається нежилою.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобиль визнали восьмим найбруднішим містом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі