вівторок, 27 березня 2012 00:45

Чоловіки в масках розтрощили Лук'янівський ринок

Автор: фото з сайта www.news.liga.net
  Підприємці столичного Лук’янівського ринку захищають 22 березня територію від нового власника. Переконані, що оренду землі тут влада дозволила йому незаконно
Підприємці столичного Лук’янівського ринку захищають 22 березня територію від нового власника. Переконані, що оренду землі тут влада дозволила йому незаконно

Близько четвертої ранку в понеділок понад 70 чоловіків у чорних куртках і масках увірвалися на територію столичного Лук'янівського ринку. У центральні ворота в цей час в'їжджав рефрижератор із м'ясом. Чоловіки збили з ніг охоронця і почали трощити прилавки. Столами забарикадували входи. Охоронців і продавців, які чергували, виштовхали з ринку.

— Тих, хто діжурив, побили і виштовхали. Троє з них попали в лікарню. Нам почали дзвонити, щоб приїжджали сюда. В шесть утра приїхали майже всі продавці. Почали пробиватися на свої місця. А ці рейдери давай у нас кидати всім, що під руку попало. В людей летіли картопля, мандарини, кірпічі, столи, — розповідає Алла Ігнатьєва, 45 років, продавець фруктів. Підмітає березовою мітлою залишки цитрусових та яблук, паперове сміття. — Людям товару на чотири тищі гривень поламали. Чоловіку, що при вході лампочками і молніями торгував, усе потрощили. Тікали через столову, вибили вікно.

У їдальні на ринку пахне гречкою й котлетами. За столами сидять зо два десятки чоловіків, п'ють каву, чай. У декого куртки забруднені білим порошком.

— Когда утром повар приехала на роботу, то в нее кинули кирпичом. На руке гематома образовалась, шеф отпустил ее в больницу. У помощника повара украли старенькую "Нокию" из тумбочки. В кассе было гривен 400, тоже прихватили. Кроме этого, украли ящик кока-колы, вафли и печенье. Здесь все попереворачивали. Вот начальница пишет заявление участковому, — розповідає Наталія Печорна 32 роки, завідувачка виробництва кафетерію. За крайнім столиком сидять міліціонер та жінка років 45.

У торговому ряду з одягом розламані ролекасети, якими закривають ятки. На землі лежать зім'яті картонні коробки, залишки продуктів. Двоє чоловіків зварюють ворота. Їх виламали продавці, щоб потрапити на ринок.

— Вони не дивилися, що проти них пенсіонери. Били всіх. От що мені робити з двометровим бугаєм? Він як трісне по голові, то я й копита відброшу. А ментів ми викликали. Вони приїхали і тільки на все це дивилися. Ніхто не вмішується, — каже продавець Марія, 50 років.

У міліції говорять, що проводять дослідчу перевірку за повідомленням про захоплення ринку. На 11.00 до правоохоронців не надходило повідомлень про потерпілих під час сутички.

Біля приміщення адміністрації ринку лежать близько 30 використаних вогнегасників, поламані палиці, лопати.

— У нас кидали всім, що під руку попалось. В очі  вогнегасниками пшикали. Подивіться — півринку білий. Жінка, яка йшла повз базар, получила струю в очі. Її "швидка" забрала. Бачите, пожарну лопату об когось зламали. А тими палками нас били, — продавець Олексій Видрін показує на купу дерев'яних метрових палиць під стіною. У нього мочки вух у білому порошку. — У нас тут рєбята крепкі, то ми їх почали валить.

О 10.00 біля кожного входу на ринок стоять із десяток чоловіків. Кажуть, охороняють  від рейдерів. Базар працює. Керівництво ринку ситуацію не коментує.

Торік Київрада передала землю, на якій розташований Лук'янівський ринок, в оренду фірмі "Квіткова хата". Продавці та адміністрація вважають це рішення незаконним. У понеділок була третя спроба нових власників зайти на ринок.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки в масках розтрощили Лук'янівський ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі