пʼятниця, 05 лютого 2010 07:06

Цирк запросив сиріт на виставу

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Клоун Євген Чепченко переодягає у весільну сукню глядачку із залу киянку Оксану Невмержицьку. Розігрують весілля. Він дарує Оксані квіти. Інших глядачів просить надувати повітряні кульки, крутити на стегнах круги та їздити на двоколісному велосипеді
Клоун Євген Чепченко переодягає у весільну сукню глядачку із залу киянку Оксану Невмержицьку. Розігрують весілля. Він дарує Оксані квіти. Інших глядачів просить надувати повітряні кульки, крутити на стегнах круги та їздити на двоколісному велосипеді

"От що значить — на шару. Навіть стоячих місць не залишилося, — жартує 62-річний Володимир Шевченко, директор Національного цирку. — Завтра аби півзали заповнити. Не знаю, чи окупиться мені ця програма. У нашій країні нічого не можна спрогнозувати. Але цирк був, є і буде незалежно від криз і виборів".

Національний цирк представив нову програму "Перлини цирку". Днями його керівництво запросило на передпрем"єрний показ дітей з інтернатів і малозабезпечених сімей.

Лунає перший дзвінок, впускають глядачів. Зал заповнюють за 2 хв. Кому не вистачає місця, стають у проходах. Двоє дівчат піднімаються на верхній ряд, сідають на прожектор.

— Зараз током як довбане! — кричить їм робітниця цирку, відганяє і просить присісти на сходах.

На манежі протягом 2 год. виступають артисти з Росії, Казахстану, Баку та Кенії.

Перед прем"єрою Володимир Шевченко проводить екскурсію за завісу. 55-річний дресирувальник із Росії Віктор Євтєхов оглядає шістьох коней перед виступом. Розповідає, ветеринар 5 год. обстежував їх на кордоні, перш ніж впустити в Україну. Євтєхов просить асистента-осетина 24-річного Ельбруса Касаєва нагодувати тварин морквою.

— Льву можна показать кусок мяса и он пойдет, — каже Ельбрус. — Стрибатиме за м"ясо, гарчатиме, перекочуватиметься. А коня, доки не навчиш, нічим не заохотиш. Найбільше люблять моркву й цукор. Страшенно ревниві. Якщо комусь дам півжмені цукру, а іншого обійду стороною, тупатиме й гризтиме клітку, доки не пригощу смачним.

У гримерці на другому поверсі танцюють шестеро темношкірих акробатів із Кенії.

— У вас холодно. Ідемо в магазин — одягаємо дві куртки, — каже Тайсон Амбаса, 19 років. — Думали, тут вищі гонорари, ніж у Кенії. А виявилося, майже однакові. Ніколи нічого не чув про Україну в Кенії. Тепер побачив, що у вас гарні дівчата, але знайомитися з ними важко. Тільки кажу "прівєт!" — відвертаються, ідуть в іншу сторону. Хочу познайомитися з білою дівчиною-блондинкою.

Першими на арені виступають повітряні акробати, після них 42-річний Андрій Теплигін виходить із шимпанзе Нюрою. Вона їздить самокатом, танцює, ходить на руках.

— Мама, давай ще трохи побудемо, — просить під час антракту Ігор Миколайчук, 6 років. Він у сім"ї — п"ятий. Мати, Олена Вікторівна, одягає синові шапку і коротку зелену куртку.

— У тебе на завтра три домашні завдання. А мені ще їсти варити і на серіал встигнути.

Ігор плаче, але матір тягне його за руку до виходу.

Квитки на вистави коштують від 50 до 100 грн. "Перлину цирку" показуватимуть до 20 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Цирк запросив сиріт на виставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі