пʼятниця, 07 грудня 2007 07:07

Ціни на послуги ДАІ зросли на 40 відсотків

Із 12 листопада ціни на послуги державтоінспекції зросли на 30–40 відсотків. Нові розцінки установив Кабмін.

Техогляд автомобіля зріс із 9,88 до 14,38 грн. Він проводиться раз на два роки.

— Це лише огляд машини працівником ДАІ, — пояснює інспектор Юрій Книш із Полтавського обласного управління ДАІ. — Ще дев"ять гривень 51 копійку треба сплатити за талон техогляду та податок за користування транспортом. А його розмір залежить від об"єму двигуна. Якщо власники "дев"ятки" платитимуть 160 гривень податків за два роки, то ті, хто їздить на "мерседесі", — тисячу.

Реєстрація власника авто відтепер коштує 301,25 грн. Супровідні послуги з видачею свідоцтва — 387 грн. Зняття машини з реєстрації — 325.

— Я свою "БМВ" придбав торік. За оформлення заплатив до тисячі гривень. Тепер мені це обійшлося б десь на вісімсот гривень дорожче, — каже юрист із Полтави Петро Тертичний, 34 роки. — Вартість усіх послуг підскочила на півсотні.

Аби отримати пластикове посвідчення водія, потрібно заплатити 189,27 грн. За термінове оформлення доведеться додати ще 67,5.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на послуги ДАІ зросли на 40 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі