вівторок, 23 серпня 2016 05:05

Чим запам'яталося 24 серпня 1991 року?

Володимир Онопришко, 64 роки, військовий пенсіонер, Львів:

— У той час служив у російській армії. В Україні був у відпустці з дітьми та дружиною. У кімнату забіг тесть: "Радянський Союз розпався. Та вони Україну так не віддадуть. Сину, тобі скажуть на брата йти. Але ти не слухай". За чотири дні я повернувся в Забайкалля. Перевівся в українське військо.

Раїса Голубенко, 48 років, учитель, м. Карлівка Полтавської обл.:

— Цього дня святкували два роки доньці Аліні. Зраділи, що саме в її іменини Україну оголосили незалежною. Усі друзі та знайомі нас вітали з цим. Говорили, що донька має бути талановита й щаслива.

Анатолій Карнаух, 46 років, підприємець, м. Валки Харківська обл.:

— Як дізналися новину про незалежність, одразу з друзями накрили стіл. Гуляли до ранку. Всі сильно понапивалися. Не знали, що нас чекає, але раділи. Нині цей день — просто вихідний. Готуємо шашлик і граємо в бадмінтон.

Валерій Рубіжевич, 58 років, с. Чемерпіль Кіровоградської обл.:

— Того дня поїхав у Кіровоград (нині Кропивницький. — ГПУ). На площі Кірова був багатотисячний мітинг студентів із наметами. Усі стояли за українську незалежність. Переживали, щоб комуністи не взяли владу у свої руки. На лобі мали написи: "Голодую". Надвечір дізнався, що Україна стала незалежною. У людей старшого віку ейфорії не було. Комуністи плакали. Думали, що їх розстріляють.

Зараз ви читаєте новину «Чим запам'яталося 24 серпня 1991 року?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі