пʼятниця, 14 січня 2011 00:00

Цілодобову торгівлю заборонили у Сумах

— Восени брата в армію відправляли. Гуляли всім під'їздом, — розповідає сумчанин 18-річний Роман Новіков. — Мамка три ящики горілки купила. Ми її за один прісєд видудлили, то мусіла ще в супермаркет по добавку бігати. Добре, що той цілодобово працює. Гулянка тоді на славу видалася. Тепер мені навесні до призову. Харчів і випивки доведеться із запасом купляти. Лафа скінчилася. Цілодобові магазини позакривали.

11 січня Сумська міська рада заборонила цілодобову роботу всіх крамниць міста. Винятком стали торгові точки на заправках, біля готелів і вокзалів, що працюють удень і вночі. Відтепер скупитися після 23.00 і до 8.00 не можна.

— Це рішення не було спонтанним, — пояснює прес-секретар міського голови Ірина Дяденко. — Сумчани давно скаржилися, що не можуть спокійно спати через постійні шум та галас. Тому, згідно із Законом "Про тишу", ми обмежили в часі роботу магазинів. Думаю, це дозволить зменшити кількість тих, чия "душа бажає свята". Звісно, власникам магазинів це не дуже подобається. Хто ж хоче втрачати прибутки? Але ми готові відстоювати свою позицію в суді.

— Мені таке подобається, — каже охоронець супермаркету "Еко" Олексій, 35 років. — Ненавиджу нічні зміни. Нормальні люди вдень скуповуються, а вночі прилавками наріки й алкаші шастають, крадуть товар. Горілку в кишені курток ховають, каву тирити люблять й ікру. Вночі виторгу мінімум, а крадіжок максимум.

Від заборони нічної торгівлі прибутки впадуть не тільки у власників магазинів, а й у найманих продавців.

— Людину вночі легше обманути — це факт, — ділиться 50-річна Раїса Павлівна, продавщиця в ятці. Працює в одному зі спальних районів Сум. — Такий покупатєль уставший, трохи подвипивший, та й у темноті купюри запросто плутає. З таких лопухів продавці й живуть. Мають дві каси: чесну для хазяїна й чорну для себе. Коли нічну торговлю закриють, чорні каси пропадуть.

Зараз ви читаєте новину «Цілодобову торгівлю заборонили у Сумах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі