четвер, 23 вересня 2010 04:59

Цибулю завозитимуть із Єгипту

Міністерства торгівлі Єгипту та Туреччини надіслали до Мінекономіки України листи, у яких зголосилися постачати на український ринок цибулю. Про це кореспондентові "ГПУ" повідомили з неофіційних джерел.

— Обладнаних сховищ в Україні мало. Зберігати цибулю ніде. До того ж весною овоч поливали дощі із заходу України, а на сході палила спека. От і гниє цибуля. Тому її таки доведеться імпортувати, — прогнозує 38-річний Володимир Лапа, генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу.

— Ви гляньте на цю українську цибулю — саме лайно. Її й брати не хотять, — показує овоч продавець Григорій Тищенко, 53 роки. Привіз товар із Тернополя. — На вигляд хороша і тверда, але всередині кільця з гниллю. За кілька тижнів вся сітка зогниває.

Українську цибулю Тищенко продає по 4,5 грн/кг на центральному ринку в Черкасах. Покупці беруть її погано. Кримською тепличною торгує по 6 грн/кг. Її більше купують.

— Ясно, що наша цибуля до Нового року не влежить, — каже продавець.

Цьогоріч, за різними підрахунками, в Україні зібрали від 750 до 800 тис. т цибулі. Так говорять в асоціації "Овочі України". За рік українці в середньому з"їдають 700 тис. т.

— Якщо зараз ціна на закордонну та тепличну цибулю сягає від 6 гривень, то до Нового року дефіцит зросте. Отже, ціна підніметься до 10–12 гривень за кілограм, — додає Володимир Лапа.

Зараз ви читаєте новину «Цибулю завозитимуть із Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі