четвер, 26 серпня 2010 23:37

Чи важко було збирати першокласника до школи?

Ольга Попадюк, 25 років, село Дибще Козівського району Тернопільщини:

— За 190 гривень ледь форму знайшли. Діанка висока, тільки одна підійшла. Спортивний костюм — 130 гривень, мокасини — 60, бантики — 50. Набір для малювання — ще 80. Рюкзак родичі аж у Харкові купили. У нас найдешевший — сотня, а там на 30 дешевше.

Ще проблема — у перший клас ідуть лише п"ятеро дітей. Переживаю, чи не розформують.


Сергій Смирнов, 31 рік, львів"янин, батько першокласниці 7-річної Тетяни:

— На медогляд дружина водила малу цілий тиждень. За день пройти — нереально. Того лікаря нема, той — у відпустці, то виловлювали їх. Ціни кусаються. Одна форма коштує 200 гривень. Нам її Таніна хресна подарувала, уже легше.


Людмила Кравченко, 33 роки, матір 6-річної Владислави, Полтава:

— Найбільша проблема — високі ціни. Підготовка обійшлася в 2 тисячі гривень. Їздили в інші міста — шукали, де дешевше. Портфель купили в Харкові за 100 гривень, на 60 дешевше, ніж у Полтаві. Одяг дешевший у Комсомольську, там трикотажна фабрика. Шкільний костюм Владі самі шили, взимку. Учителька сказала, не підійде. Купували новий за 350 гривень. Ще купимо парту і полички.


Надія Мельник, 54 роки, бабуся 6-річної Єлизавети, місто Бершадь на Вінниччині:

— Дороге навчання виходить. Потратили понад 3 тисячі гривень. Два місяці складали ці гроші. Збирали дівчинку втрьох — із дідом і донькою, бо батько Лізи з нами не живе. За рюкзак — 150, за костюм — 500. Навіть книжечки купуємо. Буквар — майже сто. Але ще хуже — ходити по лікарнях, збирати справки. Волочили дитину за ними, мучили її в чергах.


Ольга Кіберева, 37 років, Дніпропетровськ:

— Юлю зарахували в 39-ту школу завдяки приятелю, який спонсорує заклад. Найближча до нас 70-та російська школа, але її називають бандитською. Не хотіла туди здавати дитину.

Щеплень від дитячих хвороб ми не маємо. Довелося робити медичну картку, де це вказано. У садок без щеплення не брали, а до школи — мусять. Переживаю, що виникнуть конфлікти. Від сестри залишилася новенька бордова форма. Кажуть — треба чорну. Поки що натягнемо бордову. Будуть гроші — подивимося.

Зараз ви читаєте новину «Чи важко було збирати першокласника до школи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі