четвер, 13 травня 2021 00:05

Четверо бійців загинули за три дні
4

Дмитро Товчигречка
Сергій Коробцов
Юрій Опришко
Віктор Городніченко

Двоє українських військових загинули на Донбасі з початку травня. Ще двоє померли в госпіталях від поранень, отриманих на фронті у квітні.

Останніми вихідними бої тривали на підходах до Горлівки неподалік Шумів та Зайцевого на Донеччині й на Приазов'ї. Складною ситуація лишається на Луганщині. Бойовики стріляють із 120‑міліметрових мінометів і ствольної артилерії калібру 122 мм.

Про активізацію української розвідки свідчать відео, що почали з'являтися в соцмережах. Видно, як українські міномети знищують ворожі позиції.

6 травня на околиці Новотроїцького на Донеччині снайпер застрелив 37‑річного Дмитра Товчигречку. Це була його перша ротація. Прослужив у 93‑й бригаді "Холодний Яр" три місяці.

Товчигречка до війни майже 20 років працював газорізальником на рудозбагачувальному підприємстві в Кривому Розі.

Загинув в окопі від пострілу снайпера. Його побратимові куля пробила легеню.

Вранці перед смертю Дмитро дзвонив дружині Галині. Просив вибачення за недавню сварку. Пообіцяв ви­йти на зв'язок увечері.

— Та незабаром Галині подзвонили з частини і сказали, що Дмитро загинув, — розповідає сестра дружини покійного Тетяна.

Боєць 58‑ї мотопіхотної брига­ди Сергій Коробцов, 22 роки, загинув 6 травня, коли вів спостереження за ворогом біля селища Піски на Донеччині. Куля снайпера влучила у прилад нічного бачення.

Коробцов родом із села Ушомир Коростенського району Житомирської області. Після закінчення школи пішов на військову службу. У 58‑й бригаді займався аеророзвідкою.

У загиблого залишилися дружина й маленький син.

У Львівському госпіталі 7 травня помер боєць батальйону "Айдар" Юрій Опришко, 42 роки. Був у тяжкому стані після поранення, яке отримав 9 квітня.

Тоді ворожий снайпер влучив бійцеві в голову біля Старогнатівки на Донеччині. Опришка госпіталізували до Маріуполя, а згодом до Львова.

Воїн родом із села Ялинці Кременчуцького району на Полтавщині. Проходив військову службу 2015‑го, вдруге повернувся до війська позаторік.

У нього залишилися дружина, 12‑річний син і 4‑річна дочка.

8 травня у харківському госпіталі помер 25‑річний Віктор Городніченко з 81‑ї аеромобільної бригади.

28 квітня поблизу села Зайцеве Бахмутського району на Донеччині отримав кульове поранення від ворожого снайпера. Городніченка евакуювали до лікарні у Бахмут. Пізніше — до госпіталю в Харкові.

Боєць родом із райцентру Миргород на Полтавщині. Вдома у нього залишилися батьки.

Зараз ви читаєте новину «Четверо бійців загинули за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі