четвер, 18 вересня 2008 18:50

Червоний Хрест Вінниччини допоміг п"ятьом тисячам постраждалих

Автор: фото: Діна КІЛОВАТА
  Будинок 87-річної Любові Григорівни Дубової з Ямполя затопило. Вона одинока, тому її відселили з будинку. Пакет з продуктами і речами першої необхідності ій принесла патронажна сестра Валентина Вініцька
Будинок 87-річної Любові Григорівни Дубової з Ямполя затопило. Вона одинока, тому її відселили з будинку. Пакет з продуктами і речами першої необхідності ій принесла патронажна сестра Валентина Вініцька

12 вересня у Вінницькій обласній організації Товариства Червоного Хреста відбулося засідання тендерної комісії. Обирали фірму, яка доправить гуманітарну допомогу постраждалим від повені в Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому та Ямпільському районах.

— Із Міжнародної федерації Товариства Червоного Хреста Вінниччина отримає по 500 фільтрів для води та продуктових наборів, 190 кухонних і 216 комплектів постільної білизни на суму понад 100 тисяч гривень, — розповідає 59-річний голова Вінницької обласної організації Сергій Глухенький.

Роздати товари планують до 31 жовтня. Отримають їх малозахищені з підтоплених районів: багатодітні, інваліди та малозабезпечені.

— Від повені постраждало понад п"ять тисяч осіб. Усім Червоний Хрест надав допомогу на суму 376 700 гривень. Тільки прального порошку видали 24 тонни, — продовжує Глухенький. — А цього разу допомогу отримають малозабезпечені категорії. Зараз аналізуємо списки. Ось по Мурованокуриловецькому району є 27 адрес. Затвердимо на комісії ще списки по Ямпільському та Могилів-Подільському районах, і можна буде приступати до видачі допомоги.

Сергій Глухенький говорить, що Червоному Хресту Вінниччини допомогли колеги з Волині, Криму, Житомирської та Рівненської областей. Надіслали 2300 грн. На ці кошти закупили аптечки для медичних установ із зони підтоплення. 1,5 т одягу та постільної білизни Могилів-Подільському передала Київська міська організація Товариства.

— Із Погребища люди зібрали 1 700 гривень, Іллінців — 1 100, Козятина — 260, — розказує Сергій Андрійович. — У Мурованокуриловецькому районі профспілка медпрацівників передала 7 200 гривень колегам-медикам.

При кожному районному відділенні Червоного Хреста є банки одягу. Потерпілим від стихії передали його на 50 тис. грн.

Під час стихії першими на допомогу постраждалим прийшли патронажні сестри Червоного Хреста. У Могилів-Подільському — Мирослава Ковальчук, Антоніна Кифорчук, Валентина Гричанюк та Катерина Побережна.

Виявила бажання підтримати постраждалих від повені Церква Ісуса Христа святих останніх днів. Планують передати 335 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Червоний Хрест Вінниччини допоміг п"ятьом тисячам постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі