Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 07:01

Червоненко став другим на гонках у Литві

— Для України друге місце на Міжнародних кільцевих автогонках — вікно в Європу. Та ще й з першого разу. Я з тої радості прямо на п"єдесталі облився шампанським та станцював гопак, — розповідає "ГПУ" голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко, 47 років.

На Міжнародних кільцевих автогонках "Omnitel 1003 km Grand Prix" українсько-литовсько-латвійська команда зайняла друге місце. Змагання проходили 25–28 липня в курортному литовському містечку Паланга. Це найдорожчі гонки в Східній Європі. Україна в них брала участь вперше.

— Ми могли б поборотися і за перше місце. Але наша машина "Рено Меґан Силует" на 300 кілограмів була легшою від машини переможців. До того ж у нас був менший бак і приходилося частіше заправлятися. А це час в гонках, — каже губернатор.

Напередодні заїзду в екіпажу повністю згоріла машина. Пожежа сталася за кілька секунд до того, як Червоненко мав сісти за кермо.

Про нагороди Євген Альфредович не говорить. Мовляв, призову суму не можна розголошувати. Каже, що від своєї частки він відмовився.

— На гонках мені сподобалася дисципліна. Наприклад, штраф за перетин білої лінії — 300 євро. І якщо його не сплатити відразу — сума росте, — каже Червоненко.

Євген Червоненко — президент Федерації автоспорту України. Як пілот виступав уперше за 16 років. Дотепер був штурманом.

Зараз ви читаєте новину «Червоненко став другим на гонках у Литві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути