четвер, 13 березня 2008 07:08

Чернігівські автобуси не вийшли на маршрути

У середу в райцентрах Чернігівської області скасували всі рейси автобусів. Їздили тільки приватні перевізники. Автопідприємства оголосили попереджувальну акцію протесту. За тиждень планують пікетувати облдержадміністрацію.

— Я живу в селі Замглай, а працюю в Ріпках за 10 кілометрів, — розповідає Людмила Давиденко, 28 років. — На роботу добираюся рейсовим автобусом. Але сьогодні вранці він не прийшов. Довелося просити знайомих, щоб машиною підвезли. Від колег дізналася, що автобусники страйкують.

Приватні маршрутки їхали з Чернігова переповненими. Водії не зупинялися.

— Загалом зняли дев"ять рейсів, — каже головний інженер автотранспортного підприємства Валерій Волков, 45 років. — За перевезення пільговиків торік нам заборгували 66 тисяч гривень. Від усіх автотранспортних підприємств області направили листи до обласної адміністрації, Міністерства транспорту. Вимагаємо виплатити борги за пільговиків, переглянути тарифи, які не змінювалися з 2006 року, ефективніше боротися з незаконними перевізниками.

— До такого страйку обласна адміністрація була готова, — зазначає Юрій Аношенко з облдержадміністрації. — 11 березня нас попередили. Серед вимог асоціації — перегляд тарифів. При цьому про ціни на квитки тільки говорили, а офіційного листа ніхто не присилав. Відповідно немає й офіційного рішення.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівські автобуси не вийшли на маршрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі