понеділок, 21 травня 2007 07:07

Через вибух у Новобогданівці загинуло двоє піротехніків

Біля села Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області на 275-й базі зберігання боєприпасів вибухнули снаряди. 23-річний піротехнік Костянтин Ткаченко загинув на місці. По дорозі до лікарні помер його колега Сергій Терешко, 27 років.

Із контузією до шпиталю потрапив їхній командир, Костянтин Мельник, 28 років.

— Вибух стався 18 травня о 16.45. Проводилися планові роботи зі знищення боєприпасів, — розповідає начальник прес-служби МНС Ігор Кроль, 39 років. — Закладали чергову партію снарядів для підриву, коли один із них розірвався.

За іншою версією, вибух стався через спеку.

Місцева жителька каже, що скло на вікнах трусилося. До бази мчало багато машин швидкої допомоги. Жінка додає, що багато новобогданівців бояться і після кожного вибуху збирають речі та готуються виїздити. Інші — вже звикли.

Міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, 39 років, на початку травня запевнив, що найближчим до бази населеним пунктам, дорогам та залізниці нічого не загрожує. А спосіб знищувати боєприпаси, підриваючи їх, — один із найбезпечніших.

За останні три роки пожежі та вибухи в Новобогданівці відбувалися тричі. Через це загинуло 5 осіб, ще 11 було поранено.

Зараз ви читаєте новину «Через вибух у Новобогданівці загинуло двоє піротехніків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі