четвер, 12 червня 2008 07:14

Через вакцинацію в України заберуть Євро-2012

— Якщо ми зараз не проведемо вакцинацію проти кору та краснухи, то у 2010–2012 роках епідемія нас не обійде. А ви знаєте, чим це загрожує — у нас можуть відібрати право проводити Євро-2012, — повідомив на прес-конференції у вівторок Микола Проданчук, 53 роки, колишній перший заступник міністра охорони здоров"я. — І навіть якщо Україна збудує всі стадіони й туалети на кожній автозаправці, але матиме епідемію кору і краснухи — Євро у нас не відбудеться.

Колишній санлікар наполягає, що необхідно продовжувати вакцинацію. Краще за все розпочати з вересня, перед початком активізації гострих распіраторних захворювань та грипу. Мовляв, якщо зараз ми відмовимося від щеплень, то 9 млн доз передадуть іншим країнам. Україна знову стане в чергу й отримає вакцину через 3–4 роки.

Проданчук каже, що перед вакцинацією хотіли перевірити імунітет кожного з 9 млн, яких планували щепити. Але таке обстеження однієї людини коштує $100–150.

— Із тих 113 тисяч, яких встигли прищепити, 80 відсотків виявилося з сильним імунітетом. Решта мали слабкий. Це нормально, — зазначає Проданчук.

Зараз ви читаєте новину «Через вакцинацію в України заберуть Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі