пʼятниця, 18 квітня 2008 07:04

Через пожежу на ринку зупинився метрополітен

Через пожежу на ринку зупинився метрополітен

Пожежа на одному з найбільших ринків Харкова "Барабашово" спалахнула в середу о 15.30, коли робочий день закінчився. В охопленій вогнем частині торгували переважно в"єтнамці. Деякі з них кидалися крізь оточення міліції, сподіваючись врятувати палаючий товар. Інші стояли осторонь натовпом і плакали.

Майже півтори сотні людей, які після роботи залишалися на ринку, вивели. Навколо "Барбашово" перекрили автошляхи, відключили світло. 500 міліціонерів оточили ринок, аби не допустити мародерів.

Пожежу чотири години гасили понад 100 вогнеборців. Попри дощ, вогонь пластиковими дахами поширювався швидко. Стовпи чорного диму було видно в інших районах міста. Загалом вигоріло 1500 кв. м — майже 120 магазинів. Через надзвичайну ситуацію на 4 хв. зупинився метрополітен.

Пожежники розглядають різні версії, зокрема й підпал. Висновки експертизи оприлюднять за 10 днів. У керівництві торговельного центру впевнені: то був підпал.

— Спалах почався одразу з чотирьох сторін. Більш того, полум"я майже відразу після спалаху досягло 100 метрів. Все це підтверджує, що пожежа не була випадковістю, а швидше за все спланованою акцією, — каже Євген Романов із прес-служби "Барабашово".

За словами власника ринку, почесного президента концерну АВЕК, народного депутата Олександра Фельдмана, до пожежі на ринку причетна міська влада:

— Вони таким чином намагаються тиснути на нас, на мене конкретно, щоб ми зупинили голосування у Верховній Раді, зупинили слідчу комісію, яка перевіряє діяльність міської влади.

Секретар міськради Геннадій Кернес відкидає звинувачення. Каже, на ринку немає нормальних гідрантів, і заправлятися машинам необхідно було на іншому кінці ринку.

Олександр Фельдман пообіцяв підприємцям повністю відшкодувати збитки від пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Через пожежу на ринку зупинився метрополітен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі