вівторок, 13 листопада 2007 07:00

Через негоду загинули 15 моряків

Близько 11.00 в неділю в районі Херсонеського маяка в Севастополі затонуло 104-метрове суховантажне судно "Хаш-Ізмаїл". Із порту Маріуполь до Сирії воно перевозило металобрухт. Із 17 членів екіпажу врятувалося двоє. 15 зникли безвісти.

— Такого шторму я в Криму не бачив ніколи. Уявіть: 12-метрова хвиля повністю накрила стометрове судно, — каже начальник прес-служби Севастопольського МНС Сергій Курочкін. — Тоді якраз мінялися вартові. Тільки їм і вдалося врятуватися — вони допливли до берега голяка. Нині обидва в лікарні.

У неділю до України, окрім західних областей, прийшов південний циклон. Він приніс дощ, мокрий сніг, сильний вітер та ожеледицю. Знеструмлено 2360 населених пунктів. Найбільше постраждали Крим, Одеська, Миколаївська та Херсонська області. Шторм поблизу Севастополя сягав 8 балів, пориви вітру — до 40 м/с, а хвилі були заввишки 8–10 м. Вони знищили майже всі кафе та ресторани на березі моря.

— Поки дійшов на роботу, на моїх очах тріснуло дерево й вітер вирвав два рекламних щити, — розповідає Ігор Надирко із Севастополя.

— Світло постійно блимає, опалення відключають, — говорить  Інна, жителька Севастополя. — Сильній вітер не можуть стримати навіть склопакети, всюди сифонить.

У селі Приморське в Криму загинув 57-річний чоловік. Його придавило металевою огорожею, яку він намагався підперти. Поблизу села Серби Кодимського району на Одещині мікроавтобус з"їхав із дороги і врізався в дерево. 12 шестикласників їхали на змагання з футболу. Один із них, Анатолій Бесараб, загинув.

В українських водах Чорного моря сталося ще дві аварії. Близько восьмої ранку сів на мілину російський буксир. Із 13 членів екіпажу ніхто не постраждав. За дві години неподалік Судака сіло на мілину 114-метрове українське судно "Віра Волошина". Воно перевозило сільськогосподарську техніку з Румунії до Росії. 19 членів екіпажу евакуювали.

Найближчими днями в Криму очікується дощ та мокрий сніг, вітер послабшає. З четверга погода може знову погіршитися.

У Києві 11 листопада без електроенергії залишилося 824 багатоповерхівки та 1100 приватних будинків, близько 20 котелень.

— Мій син навчається у школі N3 Подільського району. Дітей відпускають додому, — каже Олег Ленчін, 47 років. — Він мав сьогодні здати аналіз крові в дитячій лікарні N4, то каже, що там стовпчики термометра показують не більше семи тепла. Світла теж немає, з крану тече лише холодна вода. Я телефонував у ЖЕК — ніхто не піднімає слухавку.

— Через знеструмлення в нашій лікарні потік холодильник, де зберігаються вакцини й інші медичні препарати, — розповідає головлікар дитячої клінічної лікарні N1 Наталія Зелена, 50 років. — Не працювали ліфт, кабінет стоматології та кабінет, де роблять електрокардіограму. У приміщенні холодно, плюс 16.

Світло в лікарні з"явилося об 11.30 у понеділок.

Через снігові замети автобуси міжміського сполучення прибували до столиці з запізненням.

— Наша маршрутка "Гадяч-Київ" запізнилася на дві години. Кілька разів автобус заносило. По Гадяцькому та Лохвицькому районах на Полтавщині дороги не розчищені, утворилися затори, — каже пасажир маршрутки "Гадяч–Київ" 22-річний Руслан Василик.

У диспетчерській Київського центрального автовокзалу "ГПУ" повідомили, що через негоду відмінено 20 рейсів. Але керівництво автовокзалу це заперечує.

— Не стільки того снігу навалило, скільки біди від нього. Світла немає, води з колодязю також не можемо витягти, бо в нас електричний насос, — розповідає 50-річна Олена Івлєва з села Ржавчик Первомайського району Харківської області.

Зараз ви читаєте новину «Через негоду загинули 15 моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі