пʼятниця, 01 лютого 2008 07:05

Через грип почали закривати школи

 

За минулий тиждень в країні на грип захворіли 50 тис. осіб. Через це в деяких школах почали запроваджувати карантин. У Нікополі на Дніпропетровщині закрили всі 27 шкіл. По кілька навчальних закладів не працюють у Донецькій, Полтавській, Одеській та Івано-Франківській областях.

— У цих регіонах захворюваність на грип перейшла епідемічний поріг, тому почали закривати школи. А загалом в Україні епідемії немає, — каже директор Українського центру грипу Аркадій Фролов. — Ця недуга — як мозаїка. Не можна сказати, що вона насувається зі сходу чи заходу. Однак найбільше хворих у Вінниці, Львові, Києві та Чернігові.

У місті Лубни Полтавської області на карантин закрили усі дев"ять шкіл. Із 5 тис. учнів заслаб кожен 50-й.

— Школярі хворіють частіше за дошкільнят, тому дитсадки в нас працюють, — зауважує заступник головного санітарного лікаря Полтавщини Наталія Горбенко, 50 років.

Пропущені заняття діти відпрацьовуватимуть за рахунок весняних канікул.

У школах NN7 та 11 у Сумах учні вже сьомий рік лікуються від грипу аромотерапією. На уроці вчителі ставлять на парти лампи з розведеними водою ефірними оліями або запалюють ароматичні свічки.

— Ароматерапію краще проводити на другому уроці. Тоді віруси активні, — радить педіатр міської дитячої лікарні Тамара Любченкова, 57 років. — Учні "ароматних" класів на застуду хворіють утричі рідше. А в епідемічні роки — і в шість разів менше.

Пляшки ароматичної олії вистачає на 80 сеансів. Коштує вона від 25 до 95 грн. Молодшим учням більше подобається меліса, лимон та помаранч, старшокласникам — евкаліпт.

Зараз ви читаєте новину «Через грип почали закривати школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі