середа, 13 серпня 2008 07:04

Через будівництво готелю в сусідньому будинку обвалилася стіна

Автор: фото: УНІАН
  Рятувальники в Дніпропетровську біля будинку, де обвалилася стіна. Шість людей втратили житло
Рятувальники в Дніпропетровську біля будинку, де обвалилася стіна. Шість людей втратили житло

У понеділок після восьмої ранку в Дніпропетровську на вул. Комсомольська, 17, обвалилася стіна та дах 3-поверхового будинку, поряд із яким триває будівництво. Інші стіни та балкони покосилися, склопакети випали з вікон. У будинку мешкало сім сімей. Під час обвалу ніхто не постраждав.

— Сусіди бачили, що саме в цей момент там працював трактор, — розповідає російською мешканка сусіднього будинку Елеонора Фролова, 49 років. — Мабуть, фундамент і не витримав. Будівлі 100 років. Але ж на це мали зважати.

Напередодні протягом вихідних поблизу будинку до ночі копали котлован під готельний комплекс.

— Ми були в негативному плані здивовані, коли почали тут щось рити, — продовжує Фролова. — Спочатку всі думали, що укріплюють фундамент, бо надто близько копали. Коли дізналися, що будуватимуть готель, написали в мерію листа. Але до цього випадку нами ніхто не цікавився.

В управлінні архітектури міста "ГПУ" розповідають, що будівельники рили майже під постраждалим будинком:

— У них був офіційний дозвіл, сусідні будівлі досліджував проектний інститут. Перед початком роботи техніки укріпили стіни.

Але в мерії кажуть, що, за попередньою версією, аварія сталася саме через порушення забудовником технології будівництва. Якщо вину компанії "Добробуд-2" доведуть, вона відшкодовуватиме збитки та придбає нове житло відселеним мешканцям. Прокуратура порушила кримінальну справу проти будівельної компанії.

Після обвалу будинку шість мешканців із трьох квартир, що стали непридатними для житла, тимчасово поселили в готелі "Дніпропетровськ".

— Десь місяця півтора тому нас збирали на загальні слухання, — каже Елеонора Іванівна. — Хтось від цієї фірми-забудовника постійно повторював, що небезпеки немає, вони все перевірили. Але, коли почали працювати екскаватори та ці дробильні машини, — в мене навіть стіни дрижали. Не кажучи вже про тих, хто жив у тому будинку.

У Державній інспекції архітектурно-будівельного контролю "ГПУ" відмовилися прокоментувати ситуацію. Саме тут повинні роз"яснити, чи правильно тривало будівництво та хто давав дозвіл на зведення готелю. Нічого не захотіли говорити й у будівельній компанії "Добробуд-2".

Подейкують, що готель будувався до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Через будівництво готелю в сусідньому будинку обвалилася стіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі