пʼятниця, 29 жовтня 2010 00:57

"Це вже здали будинок, а доробляти ми маємо?"

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Вінничанка Катерина Павлик із донькою Оленою
Вінничанка Катерина Павлик із донькою Оленою

27 жовтня в мікрорайоні Вишенька у Вінниці здають в експлуатацію перший муніципальний будинок. Квартири в ньому отримують лише працівники бюджетної сфери міста.

— 10 років жили з тещею, а тепер із дружиною і 12-річною донькою Настею будемо мати двокімнатну квартиру. Навіть не віриться, — каже власник одного з помешкань 35-річний Олег Бранюк. Працює водієм в обласному управлінні освіти. — Уявіть, зранку треба було чергу в туалет займати, бо в трикімнатній квартирі нас було дев'ятеро. Тесть із тещею і два зяті з сім'ями. Весело!

Під час жеребкування Олегові Миколайовичу дісталася квартира на дев'ятому поверсі.

— Коли сказали, що такий дім будуватимуть, написав заяву. З дружиною вже збирали собі на квартиру, то якраз ті гроші пішли на перший внесок. 70 тисяч гривень заплатили, це 30 процентів ціни, — продовжує. — Тепер 120 тисяч будемо виплачувати 20 років. Банк буде брати 19 процентів.

Священик Олександр Загороднюк із Христовоздвиженського храму освячує будинок. Читає молитву, йде кропити перший під'їзд.

— О, пішов до першого, — говорить жінка у шкіряному пальті. — Цікаво, а другий буде кропити? Чи бігом-бігом, щоби поскоріше?

— Ні, пішов й до другого, — відповідає інша, що стоїть поруч. — От молодець, і наш під'їзд освятив.

У квартирі №9 стіни шпакльовані та пофарбовані, на підлозі лінолеум, встановлена нова сантехніка. Її власниця — 35-річна Катерина Павлик. Працює водієм трамвая. У квартирній черзі стояла 16 років. Вінницький мер 32-річний Володимир Гройсман сказав, що з усіх помешкань будинку облаштоване лише її. Зробили сюрприз, бо родина Павликів — це династія працівників трамвайно-тролейбусного управління.

З другого поверху майбутні жильці сходять донизу, заглядають в однокімнатну квартиру на першому поверсі.

— Ой, а тут не зробили ремонт? — розчарована медсестра обласної дитячої лікарні Марія Артем'єва. — Це і в нас усіх такі квартири?

— Знаєте, як будівельники казали: "Як ви платите, так і ми будуємо", — відповідає 52-річна Людмила Олійник, начальник відділу обліку та звітності управління архітектури. Проводить рукою по боковині отвору для дверей. — Тут же нерівно. А вони що, отак усе мають залишити? Це вже здали будинок, а доробляти ми маємо?

Володимир Гігієнішвілі, 62 роки, генеральний директор товариства "Вінницябуд", зауважує, що за угодою з міськрадою, такий стан квартир мали залишити будівельники.

У 10-поверхівці 98 помешкань. Почали споруджувати її 10 липня 2009-го в рамках програми муніципального житла Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «"Це вже здали будинок, а доробляти ми маємо?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі