середа, 13 лютого 2008 07:10

Чапкісу було соромно за маленьку роль

Театральна вистава "Допомогти так легко, або Звідки беруться діти" за участю акторів та зірок шоу-бізнесу об"їздила 24 міста України. Кампанія мобільного оператора life:) зібрала 1 млн 300 тис. грн.

В акції були задіяні: хореограф Григорій Чапкіс, 77 років, 48-річний актор Володимир Горянський, 33-річна акторка Ірма Вітковська (зіграла Лесю в комедійному серіалі "Леся+Рома"), 28-річна акторка та телеведуча Маша Єфросініна, акторка Наталя Доля, резидент Камеді Клаб Україна 26-річний Сергій Притула, відомий за псевдонімом "Тернопільський Сірий", телеведуча Даша Малахова.

Автор п"єси — київський драматург Анатолій Крим, 60 років.

— Вона була написана років 25 тому, — розповідає. — Її тоді не давали ставити, бо ви знаєте: в Радянському Союзі сексу не було. Тому вагітні жінки не могли бути присутні на сцені. На моє щастя, п"єсу тоді прочитав режисер Віталій Малахов, тепер от згадав про неї.

Найбільше в постановці глядачі хотіли побачити Григорія Чапкіса. У деяких містах жінки вистоювали на морозі по кілька годин, аби тільки глянути на нього. Хореограф каже, що після п"єси він став популярнішим, ніж після "Танців із зірками". Хоч грав лише дві епізодичні ролі, в яких нічого не говорив, тільки танцював.

— Одна журналістка мене запитала: "А вам не соромно, Григорію Миколайовичу, що у вас така мала роль?", — розповідає він. — Так, соромно. Особливо соромно було в Севастополі, коли з"їхалися мої колеги з усього Криму і в касі просили: "Дайте білет на Чапкіса".

Із зібраних коштів 177 тис. грн отримав благодійний фонд "Отчий дім", по 300 тис. грн — Лубенський благодійний фонд опіки дитини "Відродження", Вінницький Центр соціальної допомоги та реабілітації дітей "Шанс", Одеський благодійний фонд "Мир Вам".

Зараз ви читаєте новину «Чапкісу було соромно за маленьку роль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі