середа, 09 липня 2008 07:09

Бювети зроблять платними

У столиці планують побудувати платні бюветні комплекси. Воду в них перевірятимуть щодня.

— Зараз платних бюветів немає. Ми лише хочемо провести експеримент, — пояснив "ГПУ" начальник головного управління комунального господарства міськадміністрації Михайло Шпарик, 59 років. — Такі бювети вже є у Миргороді й Миколаєві. Там, на відміну від Києва, вода проходить сім ступенів очистки, зокрема — сріблом і кременем. Питання про встановлення платного бювету обговорюватимемо на колегії міськдержадміністрації.

Кажуть, літр артезіанської води з платних бюветів коштуватиме 40 коп. Безкоштовно зможуть набирати воду лише пенсіонери. Михайло Шпарик відмовляється говорити про можливу вартість. Каже, що її затвердить міськадміністрація або Київрада.

У прес-службі міськадміністрації "ГПУ" повідомили: в мерії обговорюють створення комунального підприємства з обслуговування 49 бюветів, якими сьогодні опікується районна влада. Нині у місті функціонує 209 бюветних комплексів, 160 із них належить Київводоканалу.

Зараз ви читаєте новину «Бювети зроблять платними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі