середа, 16 березня 2011 00:00

Бурулька проломила череп Володимиру Ксьондзу

Автор: фото: Михайло Перков
  Хмельничанин Володимир Ксьондз лежить у лікарні. Він частково втратив пам’ять
Хмельничанин Володимир Ксьондз лежить у лікарні. Він частково втратив пам’ять

9 березня близько 16.00 із 10-поверхового будинку на просп. Миру, 93 у Хмельницькому на Володимира Ксьондза впала бурулька. Непритомного його доправили до лікарні. Досі стан залишається важким.

— Володя йшов спереду. А ми з приятелем десь метр позаду, — розказує Руслан Заєць, 30 років. — Йшли стежкою під будинком, яку витоптали люди. Сюдою тисячі народу ходить. І тут секунда діла. Я сначала не зрозумів, що сталося.

Від удару об голову лід розколовся на кілька шматків.

— Володя хотів піднятися, але падав, — продовжує Роман. — У нього носом і ротом пішла кров. Ми казали, щоб він не вставав. Визвали "скору". Кусок льоду розлетівся. Але я собі так прикинув, що він був десь сантиметрів 10 товщини і довжиною сантиметрів 40.

Від удару у Володимира тріснув череп.

— Пацієнт поступив без свідомості, — розповідає 55-річний Василь Левицький, завідувач нейрохірургічного відділення Хмельницької міської лікарні. — Із переломом кісток черепа та внутрішньомозковим крововиливом. Травма важка. Він досі трохи дезорієнтований.

Лікарі не виключають, що його доведеться оперувати.

— Я не помню, чого, куди і з ким я йшов, — 50-річний Володимир Ксьондз через травму частково втратив пам'ять. Йому важко говорити. — Очнувся в больниці. Кажуть, на голову впала брила.

Поряд із ним сидить цивільна дружина Оксана Марцинюк, 41 рік.

— 25 років там жив. Щодня ходив, і нічого. А тут таке. Моєму старшому синові 18 років. Нашій спільній дочці Даші і 2 років нема. Я в декреті. Чоловікові рік тому зробили операцію на правій руці. До цього був сантехніком, зараз не працює, — втирає сльози Оксана. — Учора приходив начальник жеку, який обслуговує ті будинки. Казав, допоможе грошима. Я написала заяву в міську раду, щоб дали допомогу.

Адміністрація жеку говорить, що на будинку бурульок не було.

— Дом чистий, — переконана 64-річна Алла Костюк, головний інженер жеку №7. — Кажуть, що то не сосулька впала. А з козирка на 10-му етажі оббивали замерзлий сніг. А оббивати сосульки у нас немає преспособлєній. Хлопці йдуть, просяться до квартир на верхніх етажах і через вікна оббивають. Грошей на то нам не виділяють.

Оксана Марцинюк хоче позиватися до жеку:

— Але чоловік каже, щоб не подавала до суду. То я зараз не хочу його тривожити. Головне, щоб став на ноги.

Зараз ви читаєте новину «Бурулька проломила череп Володимиру Ксьондзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі