вівторок, 15 липня 2008 07:14

Будинок у Львові вибухнув через незаконний ремонт

П"ять місяців поспіль правоохоронці Львівщини мовчали про причини вибуху у житловому будинку на вулиці Костюшка, 14. Обласна прокуратура 8 липня отримала з Києва акт технічного розслідування Держгірпромнагляду — вибух стався через увімкнення газової плити.

По обіді 7 лютого в цегляному триповерховому житловому будинку на вулиці Костюшка стався вибух. Він зруйнував три та пошкодив 16 помешкань. Два поверхи обвалилися. Під завалами загинув 72-річний Віталій Хлєбніков. У сусідніх будинках та в головному корпусі університету ім. Івана Франка від вибухової хвилі вилетіли шибки.

Фахівці припускали, що на кухні у квартирі N13 протікав газ. Розглядали версію вибуху балонів із киснем — на третьому поверсі тривав ремонт. Експерти не могли встановити, де був епіцентр вибуху. З"ясували, що таки у квартирі N13.

— Вибухнуло через ремонтні роботи в магазині на першому поверсі. Без дозволу служб майстри втрутилися в газові мережі. Газ не перекрили, — розповідає 54-річний Олексій Баганець, прокурор Львівської області.

Газовибухова суміш через дерев"яне перекриття будинку потрапила до квартири N13. Її мешканці в той час увімкнули газову плиту.

Винуватцями пригоди вважають власника магазину та працівників Львівгазу. Вони знали, що в будинку тривають незаконні роботи.

Зараз ви читаєте новину «Будинок у Львові вибухнув через незаконний ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі