пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Будинки робитимуть наче з конструктора

1–12 серпня в місті Шаргород Вінницької області проходитиме мистецький фестиваль "Арт-містечко: Шаргород-2007". Приїдуть відомі архітектори з України, Росії та Австрії.

Торік учасниками фестивалю були художники. Вони малювати картини, розвішували їх на вулицях, інсталювали в місті. Потім виставляли роботи в галереях сучасного мистецтва Києва, Москви, Відня. Місцеві жителі оглядали їх з відвертим здивуванням.

— Цей фестиваль занадто масштабний для нашого міста, — зізнається заступник начальника міськвідділу культури Галина Кучинська. — Торік виставляли такі роботи, що деякі люди казали: ми тут тубільці й такого сучасного мистецтва не розуміємо. Кажуть, цього разу архітектори привезуть будматеріали, проектуватимуть, як із конструктора.

У Шаргороді живе близько 7 тис. чоловік. Організувати тут мистецьку акцію вирішив колишній уродженець міста, а тепер москвич Олександр Погорельський.

— Він — спонсор цього фестивалю, — пояснює 30-річна Юлія Гиренко, директор проекту. — Крім того, в місті оригінальна архітектура. Тут збережено єврейський квартал, є католицький костьол, старовинна синагога. А поряд — звичайні п"ятиповерхівки. Поєднання просто супер для творчих людей.

Гостей розмістять у трьох готелях. За добу проживання в гуртожитку ПТУ доведеться віддати 50 грн. А в приватних будинках — по 75 грн за добу. Очікують понад 60 приїжджих учасників.

Зараз ви читаєте новину «Будинки робитимуть наче з конструктора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі