четвер, 31 січня 2008 07:11

Бродячих собак продають по 5,2 гривні

За січень у місті Кременчук на Полтавщині працівники комунального підприємства "Спецсервіс-Кременчук" відловили 323 бродячих собаки та чотирьох котів. Підібрали також майже 30 мертвих тварин.

— Для роботи в нас задіяно три екіпажних автомобілі. Тварин присипляємо вакциною "Кетамін", що діє кілька годин. Потім доставляємо їх у наш питомник, де ветеринарний лікар проводить огляд. Так можна виявити і сказ, — розповідає начальник підприємства Олександр Прядко, 58 років. — Нерідко люди вибирають тут собак і забирають додому.

Два-три тижні тварини перебувають у притулку. Якщо не знаходяться господарі чи собаки хворі, їх знову присипляють і везуть на Деївську гору під Кременчуком для утилізації. Найбільше бродячих тварин біля будівництв, стихійних ринків, приватних секторів.

— Шприц для відстрілу коштує 87 гривень, голка — шість, а вакцина — 1,38 гривні, — продовжує Олександр Анатолійович. — Цьогоріч із міського бюджету виділили 140 тисяч гривень. Проблема в тому, що бродячі тварини відчувають запах наших машин і ближче як на 50 чи 100 метрів нас не підпускають. А поцілити шприцом їх можна на відстані не більше 25 метрів.

У Полтаві по вул. Нижньомлинській розташований єдиний у місті пункт перебування бездоглядних тварин. Він працює 12 років. Щороку працівники пункту відловлюють від 5 до 7 тис. собак. Багато тварин здають власники, бо їх нічим годувати. Собак, яких присипляють, утилізують на худобомогильнику в районі села Вільшане під Полтавою. Там же ховають тварин, яких збило авто. Забрати собаку з притулку коштує 5,20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Бродячих собак продають по 5,2 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі