середа, 11 липня 2007 19:39

Брат із сестрою отруїлися грибами

41-річна Ольга Павленко із села Радалівка Глобинського району на Полтавщині минулої середи насмажила на сніданок шампіньйонів. Після того її діти 15-річна Марина та 12-річний Ярослав потрапили до центральної райлікарні з отруєнням.

Дітям промили шлунки, зараз їхній стан кращий. Марину в понеділок виписали, а Ярослава перевели до Полтавської обласної лікарні.

— Ми з мамою й татом збирали якісь гриби біля річки, — каже Марина. — Десь із відро набрали.

Ольга Володимирівна це заперечує:

— Я збирала шампіньйони сама біля каналу. Потім добре відварила і просмажила. Їли їх десять душ і нікому нічого. Хтозна, чого молодші діти отруїлися. Старша дочка, 23-річна Лєна, теж їла і почувається добре.

За два дні до того Марина повернулася з Києва. Їздила екскурсією від школи на "Таврійські ігри". Привезла з собою "Київський торт".

— Може, дітям від торта погано стало, — припускає Ольга Володимирівна. — Та термін придатності тоді ще не вийшов. Ми всі його вживали, був свіжий.

— Дорослим гриби під горілку, може, й пронесе, — каже головний лікар Глобинської райлікарні Микола Трибрат. — А от дітям вони категорично заборонені.

Зараз ви читаєте новину «Брат із сестрою отруїлися грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі