41-річна Ольга Павленко із села Радалівка Глобинського району на Полтавщині минулої середи насмажила на сніданок шампіньйонів. Після того її діти 15-річна Марина та 12-річний Ярослав потрапили до центральної райлікарні з отруєнням.
Дітям промили шлунки, зараз їхній стан кращий. Марину в понеділок виписали, а Ярослава перевели до Полтавської обласної лікарні.
— Ми з мамою й татом збирали якісь гриби біля річки, — каже Марина. — Десь із відро набрали.
Ольга Володимирівна це заперечує:
— Я збирала шампіньйони сама біля каналу. Потім добре відварила і просмажила. Їли їх десять душ і нікому нічого. Хтозна, чого молодші діти отруїлися. Старша дочка, 23-річна Лєна, теж їла і почувається добре.
За два дні до того Марина повернулася з Києва. Їздила екскурсією від школи на "Таврійські ігри". Привезла з собою "Київський торт".
— Може, дітям від торта погано стало, — припускає Ольга Володимирівна. — Та термін придатності тоді ще не вийшов. Ми всі його вживали, був свіжий.
— Дорослим гриби під горілку, може, й пронесе, — каже головний лікар Глобинської райлікарні Микола Трибрат. — А от дітям вони категорично заборонені.
Коментарі