четвер, 27 листопада 2008 19:30

Бомжі отримують посвідчення бездомних

У Запоріжжі люди без визначеного місця проживання можуть отримати спеціальні посвідчення особи.

— Центр реєстрації для бездомних міське управління праці та соціального захисту створило в лютому 2008 року, — каже начальник управління Ольга Полковнікова. — Однак отримувати посвідчення вони почали лише тепер. Маємо вже кілька успішних історій, де люди з посвідченням влаштувалися на роботу й нині оформлюють паспорт.

Реєстрація допоможе людям почуватися повноцінними городянами: знайти роботу, житло або мати право жити на вокзалі. А в перспективі — отримати паспорт.

— Бездомний приходить до нас. Ми виписуємо реєстраційну картку з історією життя людини, — зазначає працівник Центру реєстрації Світлана Стеценко, 31 рік. — Далі бездомний за власні кошти робить фотографію, якщо має якийсь дохід. Якщо ні, то гроші на фото виділяє управління праці. Посвідчення паперове й за розміром трошки більше, ніж форма паспорта. Там вклеєна фотокартка й написано, чи особа зареєстрована за власною історією, чи за історією родичів та знайомих. У графі "адреса" пишемо юридичну адресу центру.

Програма реєстрації діятиме до 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Бомжі отримують посвідчення бездомних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі