четвер, 16 липня 2020 07:50

Бойовики розстріляли медика, який ніс загиблого

13 липня російські найманці вбили медика Миколу Іліна та поранили двох українських воїнів, які виносили з поля бою тіло командира взводу 137-го батальйону морської піхоти.

Уранці того дня офіцер перевіряв підходи до своїх позицій біля села Зайцеве на Донеччині. Підірвався на міні. Евакуювати його тіло вийшла група з дев'яти осіб — сапери, супровід, медик.

— Групу маркували білими пов'язками, наділи білі шоломи. Збройні сили отримали гарантії тиші від російських сил на час із 14:00 до 18:00, — розповідає командир 35-ї бригади полковник Микола Палас, 40 років.

Коли до тіла морпіха залишалось 15 м, російські найманці почали розстрілювати неозброєну групу з автоматів і гранатомета.

— Першим ішов сержант розвідувального взводу, прийняв на себе вогневий удар. Його поранили, група відійшла. Офіцер розвідки і бойовий медик намагалася забрати пораненого, — каже Микола Левицький, керівник спільного центру координації припинення режиму вогню. — В цей час бойовики вистрелили по них із гранатомета. Вбили медика, контузили офіцера. Ще одного солдата поранили осколки.

Увечері 13 липня тіло командира взводу, який загинув на мінному полі, забрали бойовики. Тіло Миколи Іліна та поранений сержант станом на вечір 14 липня залишаються в "сірій зоні".

Російські найманці запевняють, що українські воїни підірвалися на мінах.

Уранці 13 липня під час бою біля села Славне Мар'їнського району на Донеччині загинув солдат 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Євген Чумаченко, 32 роки.

Чумаченко родом із райцентру Арциз Одеської області. Закінчив місцеву середню школу №5. Був одружений, залишилися двоє дітей.

Тарас Матвіїв отримав Героя України

Лейтенант Тарас Матвіїв, 30 років, нагороджений посмертно зіркою Героя України. Командир взводу 24-ї бригади Збройних сил України загинув під час мінометного обстрілу позицій бригади під Троїцьким на Луганщині. Матвіїв врятував життя трьом підлеглим. Тарас народився в місті Любомиль на Волині. Жив у місті Жидачів Львівської області, закінчив журналістський факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював кореспондентом. Активний учасник Революції гідності.

Після початку війни на Донбасі брав участь у бойових діях як доброволець в окремій добровольчій чоті "Карпатська Січ". 2018 року пішов на курси офіцерів у академію ім. Гетьмана Сагайдачного, успішно закінчив їх.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики розстріляли медика, який ніс загиблого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі