вівторок, 31 липня 2007 18:19

Блискавка влучила в хреста на церкві

— Гриміло, наче війна почалася! — каже 56-річна Наталія Сіманчук із села Приборівка Липовецького району на Вінниччині. — А тут раптом так мощно, як бомба вибухнула. Я подивилася у вікно, думала, що фари засвітили. Придивилася, а то ж наша церква горить.

У ніч на вівторок у Приборівці в стару дерев"яну церкву влучила блискавка. Люди вибігали з хат рятувати ікони. Знімати їх зі стін було складно, бо образи були добре прибиті. З мобільних телефонів викликали рятувальників.

Храм Покрови Божої Матері належить до Української православної церкви Київського патріархату. Будівлю церкви звели 1905 року. Вона є найвищою спорудою в селі. Два дерев"яні куполи оббиті жерстю. На одному з них — мідний хрест. Саме в нього і влучила блискавка. Палаючий купол упав до зали, де проводять богослужіння. Згорів олтар, іконостас. Частково обгоріли ікони, яким по 150–200 років. Другий купол та стіни залишилися неушкодженими. Чотири пожежні машини з сусідніх сіл за 5 годин вилили на палаючу церкву 50 т води.

— Дерев"яні церкви горять щороку. Віруючі ігнорують правила пожежної безпеки, надіються лише на Бога, — каже Віталій Семенюк із прес-служби МНС Вінницької області. — Є таке прислів"я: береженого і Бог береже. Якби встановили громовідвід, цього б не сталося.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка влучила в хреста на церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі