вівторок, 29 серпня 2017 00:50

Блискавка спалила будівлю суду

Злива і град сильно пошкодили приватні будинки і державні заклади у селі Підкамінь Бродівського району на Львівщині 26 серпня. Вітер зірвав дах із двоповерхового Народного дому і пошкодив покриття місцевих церкви й садка.

— Зараз створили комісію, яка складає акти про відшкодування збитків, — каже сільський голова 29-річний Богдан Бутинський. — Багато людей наслідки негоди ліквідовують самі. Але є і дім, який дуже сильно постраждав.

— У момент, коли із садка зірвало шифер — там не було ні дітей, ні персоналу, — говорить завгосп дитсадка Олена Орестівна, 35 років. — Дах ще не зробили.

22 серпня у Харкові блискавка влучила у триповерхову будівлю місцевого Апеляційного адміністративного суду. Він загорівся. Працівники установи встигли винести з вогню комп'ютерний сервер, де зберігаються основні документи суду.

Блискавка влучила, коли в суді тривало засідання. Зникла електрика. Була оголошена евакуація.

— Справи зберігаються у сейфах, які витримують вогонь. Тому загалом усе нормально, — говорить Андрій Григоров, виконувач обов'язків голови суду.

Від води постраждали 70% комп'ютерів і оргтехніка. Також вогонь і вода пошкодили перекриття між поверхами. Вони можуть обвалитися.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка спалила будівлю суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі