пʼятниця, 17 жовтня 2008 07:08

Бізнесмени пообіцяли не завищувати ціни на продукти

Виробники та продавці продуктів харчування пообіцяли обласній владі Харківщини до кінця року не дозволяти необґрунтованого зростання цін на соціально-значимі продовольчі товари. У переліку — борошно, хліб, м"ясо, ковбаси, молочні продукти, цукор, яйця, олія й овочі.

— За нашою домовленістю, виробники та основні продавці — мережі супермаркетів тощо — зобов"язуються обмежувати торговельну надбавку. А саме, на хліб — не вище 15 відсотків, на курячі яйця — не більш ніж 12, на всі інші продукти — не вище 10 процентів, — пояснює віце-губернатор Харківської області Віктор Звєрєв.

Меморандум підписали директори всіх великих торговельних мереж міста — супермаркетів "Рост", "Таргет", "Восторг", "Клас". Також сім хлібокомбінатів, чотири молоко- і п"ять м"ясокомбінатів.

Контролювати, чи не завищують продавці ціни та чи не отримують надприбутки, буде Держінспекція з контролю за цінами. Як розповів "ГПУ" начальник її харківського відділення Микола Шумаков, на порушників накладатимуть штрафи.

— Приміром, цього місяця ми оштрафували кількох виробників яєць в області. Вони завищували ціни на 50 відсотків, — розповідає Шумаков. — Деякі завищували ціну на ковбаси. Усі вони сплатять штрафи.

Загалом же, за даними Держінспекції, за останній місяць у Харківській області подорожчали майже всі продукти — свинина, сало, птиця, молоко, яйця й цукор.

Якщо десяток яєць тиждень тому коштував 6,4 грн, то тепер у супермаркетах за нього правлять 7,2. Кілограм докторської ковбаси продають по 34 грн, а пакет молока — по 4,6.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени пообіцяли не завищувати ціни на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі