середа, 30 липня 2008 07:11

Біля Львівської ратуші роздавали прорадянські листівки

Автор: фото: Західна інформаційна корпорація
  Охоронець Львівської міської ради спілкується з учасницею Молодіжного російського братства, яка роздає листівки про річницю визволення міста від фашистських загарбників на площі Ринок
Охоронець Львівської міської ради спілкується з учасницею Молодіжного російського братства, яка роздає листівки про річницю визволення міста від фашистських загарбників на площі Ринок

"Я помню! Я горжусь!" — листівки із таким написом з"явилися на площі Ринок у центрі Львова минулої п"ятниці — напередодні річниці звільнення міста від німецьких загарбників 27 липня 1944 року. Роздавали їх дві молоді дівчини — Катя і Наталя у солдатських пілотках із червоними зірочками.

Акцію організувало Молодіжне російське братство, що діє при Російському культурному центрі. Воно об"єднує майже 70 студентів.

— По місту розповсюджуємо листівки з намальованим фашистським танком, які прославляють дивізію СС "Галичина", — говорить голова братства Олег Карцев, 21 рік. — Хочемо дати відповідь тим, хто пропагує фашизм, нагадати львів"янам про Велику вітчизняну війну та її ветеранів. Зміст і дизайн листівок розробляли самі. Пілотки купили у Львові на ринку.

За півгодини дівчата роздали майже 2 тис. листівок. До них вийшов депутат міської ради від всеукраїнського об"єднання "Свобода" Василь Павлюк, 50 років.

— Обзивав наших дівчат "смердючими москалями" й "окупантами", — згадує Карцев. — Найкраще відреагували на акцію туристи. Підходили люди з Польщі, Росії, підтримували нас.

— Просто попросив не роздавати агітки під стінами ратуші, — запевняє Василь Павлюк "ГПУ". — Це стовідсоткова провокація. Як може молодь, народжена у Львові, принципово розмовляти російською мовою? Для українців 27 липня не може бути святом — один окупант змінив іншого, й усе.

Зараз ви читаєте новину «Біля Львівської ратуші роздавали прорадянські листівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі