пʼятниця, 03 червня 2011 06:00

Біля ікони розцвіли сухі квіти

Автор: Фото: Сніжана РУСИН
  Сухі лілії ожили і випустили бутони біля ікони Божої Матері у церкві міста Мукачеве на Закарпатті
Сухі лілії ожили і випустили бутони біля ікони Божої Матері у церкві міста Мукачеве на Закарпатті

У церкві міста Мукачеве на Закарпатті біля ікони Божої Матері розцвіли сухі лілії. Це явище відбувається у храмі втретє.

Церква ікони "Всіх скорботних радість" стоїть на гірці попри автодорогу Київ–Чоп. Будувати її почали 1995 року. Біля храму зустрічає настоятель отець Василь. Триває вечірня. За годину парафіянам дозволяють поклонитися іконі.

— Чудо, коли біля ікони оживають сухі квіти, — розповідає отець Василь. — Ікону Божої Матері нам привезли 2001-го із Санкт-Петербурга. У Росії вона мироточила. Три роки тому ми вирішили покласти біля неї зрізані вітки білої лілії. Її вважають квіткою Божої Матінки.

За кілька тижнів суха лілія ожила. 2010-го і 2011 року диво повторилося.

— Спочатку лілія підсохла. Щовечора читали біля ікони акафіст до Божої Матері. Інколи помічали, як на склі з внутрішнього боку ікони під час молитви з'являлися краплі води. За три тижні на сухій пожовтілій рослині зав'язалися бутони.

Ще за тиждень квітки розцвіли й утворили навколо образу Божої Матері вінок.

— Вона ожила без води і ґрунту. До Трійці має повністю розцвісти. Наступного Великодня сухі вітки розділимо на частинки й роздамо прихожанам. А на їх місце в п'ятницю після Пасхи покладемо свіжі.

До ікони "Всіх скорботних радість" підходить Марія Дзямко.

— Приходжу сюди більш як вісім років, відтоді як померла мама, — розповідає. — Священик дав мені одну гілочку лілії. Поклала її в Псалтир і щовечора молюся.

Зараз ви читаєте новину «Біля ікони розцвіли сухі квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі