субота, 02 серпня 2008 07:13

Біля будинку в Запоріжжі стався вибух

Автор: фото: УНІАН
  Робітники ЖЕКу розбирають завали після вибуху біля житлового будинку в Запоріжжі, 30 липня 2008 року
Робітники ЖЕКу розбирають завали після вибуху біля житлового будинку в Запоріжжі, 30 липня 2008 року

30 липня в Запоріжжі біля дев"ятиповерхового житлового будинку на вул. Вороніна вибухнув невідомий пристрій. Це сталося рано, коли люди ще спали, тому ніхто не постраждав.

— Вибухнуло біля вхідних дверей п"ятого під"їзду, — кажуть у Запорізькому управлінні МНС. — Але, на щастя, ніхто не загинув і не поранився, бо була ще четверта ранку.

Вибухова хвиля пошкодила торцеву стіну, яка відділяє вхідні двері від сміттєпроводу та металеві опори козирка. Вилетіли шибки у квартирах NN5 і 6. Також повилітали кілька вікон у сусідньому будинку. Пошкоджень будівельних конструкцій не виявили.

Між першим і другим поверхами пролягає газова труба. У МНС кажуть, що вибух не пошкодив її випадково. Якби її прорвало, наслідки були б катастрофічними.

Наступного дня комунальні служби разом із мешканцями збирали розбите скло з подвір"я та ремонтували вікна. Того самого ранку на місці вибуху працювали слідчі. Пакет відправили на експертизу. Порушили кримінальну справу за фактом хуліганства.

У міліції офіційно відмовляються коментувати ситуацію. Посилаються на таємницю слідства. Однак неофіційно "ГПУ" повідомляють, що за непідтвердженими оперативними даними в цьому будинку на першому поверсі мешкають особи, які нібито торгують наркотиками. Незадовго до вибуху біля подвір"я бачили гурт циган. Припускають, що вони хотіли так помститися наркоторговцям.

Збитки від вибуху мешканці будинку оплатять самі. Кажуть, головне залишилися живими. Просили тільки знайти винних.

Зараз ви читаєте новину «Біля будинку в Запоріжжі стався вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі