середа, 07 травня 2008 07:06

Безплатно вакцинують проти кору та краснухи

Із 26 травня по 9 червня в Україні пройде кампанія з масового щеплення проти кору та краснухи. Планують вакцинувати 9 млн громадян віком від 15 до 29 років.

Для цього завезли 9 млн доз препаратів, холодильні установки, шприци та упаковки для утилізації. Залучать понад 100 тис. медпрацівників. У поліклініках відкриють кабінети щеплення.

Вакцина досліджена в Україні. Її схвалила Всесвітня організація охорони здоров"я. Прищепили вже 30 млн людей у різних країнах світу. Подібна кампанія має пройти у Швейцарії й Австрії.

— Такий захід можна вважати успішним, коли щеплення зроблять 95 відсоткам осіб віком від 15 до 29 років, — зауважує головний санітарний лікар Микола Проданчук. — Тільки тоді ми зможемо гарантувати українцям майбутнє без епідемій кору та краснухи.

На проведення компанії кошти з держбюджету не виділятимуть. Вакцини, шприци та витратні матеріали на суму $5,3 млн постачає міжнародна організація ЮНІСЕФ. Фахівці кажуть, якщо не провести додаткове щеплення, за п"ять років в Україні буде понад 90 тис. хворих.

Зараз ви читаєте новину «Безплатно вакцинують проти кору та краснухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі