субота, 15 березня 2008 07:06

Бензин у Дніпропетровську продають за талонами

Із четверга на всіх автозаправках Дніпропетровська, окрім "Нефтек", бензин продають за талонами. Того ж дня паливо в місті подорожчало в середньому на 20 коп. Літр бензину А-92 тепер коштує 5,5 грн,

а А-95 — 5,7 грн.

У Дніпропетровську працює майже 100 АЗС. На жодній заправці не захотіли пояснити "ГПУ", чому виникла така ситуація. Місцеві водії кинулися купувати талони, а на заправках "Нефтеку" утворилися черги. Перестраховуючись, водії беруть до 100 л бензину.

— Я купив 200 літрів, і то по великому блату — колись працював у цій компанії, — каже місцевий шофер Микола. — Думаю, з таким запасом бензинову кризу переживу.

Деякі водії вважають, що ситуацію з паливом у місті створили штучно.

— Власники заправок знають, що бензин дорожчатиме. Тому їм невигідно, щоб автомобілісти купували його за старими дешевшими талонами. Сподіваються, що в ажіотажі ми їх використаємо, а потім доведеться купувати нові, вже дорожчі, — ділиться припущеннями водій у черзі.

Подібна ситуація спостерігається і на деяких автозаправках Запоріжжя. Ціни на бензин А-92 і А-95 підвищилися на 40 коп. — до 5,2 та 5,6 грн за літр. У четвер половина заправок міста не працювала.

Зараз ви читаєте новину «Бензин у Дніпропетровську продають за талонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі