вівторок, 07 серпня 2007 07:03

Батько з сином 18 годин плавали на матраці

Понад 18 годин пробули у відкритому Азовському морі 33-річний харків"янин Михайло Кортусь і його син Дмитро, 11 років. На надувному матраці їх вітром віднесло від берега Маріуполя. Рятувальники знайшли плавців за 5 км від кордону з Кубанню, що в Росії, в районі Білосарайської коси.

— Вони нормально почувалися, бо в морі були вночі. Якби пливли вдень, отримали б опіки. Організм міг зневоднитися, — каже рятувальник Олексій. — Пощастило, що їх швидко знайшли. Інакше віднесло б чи до Росі, чи до Криму.

Михайло Кортусь — військовий льотчик. Його дружина — теж військовослужбовець.

У п"ятницю по обіді чоловік із сином вирішили поплавати на матраці. Вже о 15-й дружина помітила, що їх довго немає. Батька з сином знайшли лише наступного дня о 9.30.

— Про пропажу нам повідомили вночі, тому шукати почали над ранок, — розповідає 60-річний Аркадій Будика, начальник маріупольської рятувальної станції N4.

У рятувальній станції кажуть, що цього року значно більше людей відносить у відкрите море на надувних матрацах. Випадок із Кортусями — дванадцятий.

— Зараз розвелося багато пунктів прокату водних матраців. Ніхто ж не знає, що плавати в морі на них не можна, — каже Аркадій Будика. — До того ж у районі Білосарайської коси немає рятувальних станцій.

Наприкінці червня 19-річна Альбіна Жарикова з Маріуполя провела в морі дві доби. Дівчину на надувному матраці віднесло від узбережжя Азовського моря. За цей час вона пропливла понад 100 км. Знайшли її за 5 км від міста Єйськ, що в Краснодарському краї Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Батько з сином 18 годин плавали на матраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі