пʼятниця, 07 грудня 2012 06:30

Батько відмовився віддати нирку

43-річний Олег із Вінниці четвертий рік шукає донора. У нього відмовили обидві нирки. Щоб очищати кров, тричі на тиждень ходить на гемодіаліз — апарат штучної нирки.

— Я зустрічався з п'ятьма людьми, які готові продати свої органи, — розказує Олег. — Найменше просили за нирку 28 тисяч євро, доходило і до 40 тисяч. Дешево продавав нирку кремезний чоловік на вигляд до 50 років. З ним зустрічався півроку тому в одній із кафешок міста. Він одразу замовив 100 грамів коньяку. Всьо хотів якусь предоплату, питав, скільки я маю грошей. Я дав сотню. Наступного дня домовилися зустрітися в лікарні, щоб здати аналіз на сумісність. Він не прийшов.

Моя мати померла сім років тому. З родичів залишилися батько й молодший брат. Брат на донора не годиться, теж має хвору нирку. Попросив батька. Той як почув про це, почервонів, почав кричати. Сказав, ще жити хоче, і що він мені вже віддав усе, що мав. Бахнув дверима і пішов.

Операцію з пересадки робитимуть у Києві. Вона вважається безкоштовною.

— Проблема у грошах, усі хочуть повну суму наперед. Кредитів на пересадку не дають. Якщо закладу будинок і машину, то з дочкою і дружиною можемо лишитися на вулиці. Сам би я погодився віддати парні органи, наприклад нирку, частину легені.

Зараз ви читаєте новину «Батько відмовився віддати нирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі