середа, 15 серпня 2007 07:13

Бари покарають через відсутність рятувальників

Влада міста Кременчука на Полтавщині вимагає, аби в кожному прибережному кафе був рятувальний пост. Вони повинні діяти на період купального сезону. Якщо пост відсутній, виносять попередження, а потім накладають штраф.

— У мене надзвичайних подій не було поки що, — каже голова кооперативу "Нептун" Леонід Бахмут, 46 років. — Раз чоловік у сауні пиво з горілкою намішав, серце схопило. А з води витягати нікого не доводилося.

У кооперативі є бар, дві сауни, станція прокату човнів. Стоїть він за 5 м від узбережжя Дніпра.

— Вимагають рятувальника та спеціальне спорядження аби в барі було. Мушу так зробити. Звичайно, обійдеться в копієчку, — бідкається підприємець. — Доведеться спеціальну людину в штат брати. Аби покрити витрати, буду піднімати, напевно, оренду човнів. У нас же така влада, що тільки штрафує.

— Ми вже два роки вимагаємо, щоб у прибережних барах були рятувальні пости, — наголошує Юрій Пастух, начальник управління з надзвичайних ситуацій Кременчуцької міськради. — Рятувальний пост — це рятувальник та медпрацівник. Можливий варіант, коли працівник закладу проходить відповідні курси. У кожному генделику мають бути рятувальні круги, акваланги, бінокль, багор та мотузка завдовжки 40 метрів.

30 липня міськрада провела рейд. Перевірили п"ять прибережних кафе, які розташовані за 5–10 м від води. Власники усіх барів отримали приписи-попередження. Якщо ігноруватимуть вимогу, справа дійде до суду.

Зараз ви читаєте новину «Бари покарають через відсутність рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі