вівторок, 21 березня 2017 05:05

Бандити прикидаються паркувальниками

Ліквідувати Київтранспарксервіс пропонує заступник голови міськадміністрації Ілля Сагайдак.

Комунальне підприємство займається парковками столиці. Залишити машину на годину в місті коштує від 7 до 20 грн. Гроші збирають працівники у спецформі. Мають видавати чек.

"За минулий рік Київтранспарксервіс заробив 21 мільйон гривень, а витратив 19 мільйонів, — пише в соцмережі Сагайдак. — У січні їхні витрати перевищили прибутки на 380 тисяч гривень. Підприємство набрало купу кредитів. Причина — поганий менеджмент, корупція та "чорна каса". Бандити прикидаються паркувальниками й здирають гроші з людей. Із 57 тисяч фактичних місць для авто лише 35 тисяч — легальні. Через них щорічно міська казна недоотримує 46 мільйонів гривень".

— Машини тулять на тротуарах, обабіч доріг. У центрі можна 20 хвилин кружляти і не знайти, де залишити автомобіль. Тому цю структуру потрібно ліквідувати. Організацію парковок віддати Київдорсервісу. Землю під нічні парковки в оренду може здавати управління комунального майна, — вважає транспортний експерт Григорій Мельничук.

— Сім років тому це підприємство віддавало в міський бюджет 403 тисячі гривень, — розповідає депутат Київради Олександр Пабат. — Необхідно скрізь встановити паркомати й створити над ними інспекцію. У разі несплати за паркомісце контролери штрафуватимуть водіїв.

Зараз ви читаєте новину «Бандити прикидаються паркувальниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі