четвер, 25 вересня 2008 07:08

Багатоповерхівка вибухнула в Дрогобичі

Автор: фото: Василь КИРИЛИЧ
  Мешканці будинку №102 на вулиці Самбірській у Дрогобичі на Львівщині зібралися біля зруйнованого житла. Рятувальники підніматися нагору не радять
Мешканці будинку №102 на вулиці Самбірській у Дрогобичі на Львівщині зібралися біля зруйнованого житла. Рятувальники підніматися нагору не радять

О пів на восьму вечора 23 вересня у місті Дрогобич на Львівщині пролунав вибух. У кількох квартирах сьомого поверху будинку N102 на вул. Самбірській почули запах газу.

Віконні рами й уламки скла розлетілися на 50 м від 9-поверхівки. Шибки сусідніх будинків повилітали. Чотири квартири зруйновані повністю, 22 — частково.

— Я поралася на кухні, — розповідає мешканка будинку N102 Марія. — Мене оглушило вибухом. Пам"ятаю лише, що схопилася й побігла до виходу. Із інших квартир теж повибігали люди. З дверей валив густий дим, не було нічого видно. Я глянула з вулиці на вікна й балкони сьомого поверху. Зрозуміла: у наших квартирах усе знищено. Повертатися нам нікуди.

Непритомній 33-річній Наталії Нафус робили штучне дихання. Дорогою до лікарні вона померла.

— Наталя, очевидно, відпочивала біля телевізора у вітальні. Вибухова хвиля викинула її разом із диваном на балкон, — згадує сусід загиблої Михайло Козар. — На балконі перила вигнуло. Наталю до них прибило диваном.

До лікарні доправили сімох людей. Двоє у важкому стані. Найбільше постраждали мешканці квартири N95.

— Усі комунікаційні входи в нас занедбані, — кажуть жителі будинку. — Вони давно потребують ремонту. Газові труби ржавіють, от і пропускають газ.

Сім"ї загиблої жінки виділимо 100 тисяч гривень

До людей підходять дільничний, представники влади та будівельники. Радять не підніматися нагору.

— Там небезпечно! — гукають. — Зараз вантажні машини прибудуть, ними перевеземо майно.

— Доки триватимуть ремонтні роботи, усім потерпілим надамо тимчасове житло, — заспокоює людей виконувач обов"язків мера Алла Гладун. — Вони вибиратимуть самі, де жити: в готелі, гуртожитку чи пансіонаті "Едельвейс". Сім"ї загиблої жінки виділимо 100 тисяч гривень. На лікування потерпілі отримають також по сто тисяч.

Працівники Міністерства з питань надзвичайних ситуацій і будівельники розчищають обвали стін та перегородок. Спеціально створена комісія визначає суму завданих збитків.

Потерпілі дрогобичани:

Ігор Данилюк, 47 років, опік голови і дихальних шляхів
Любов Данилюк, 47 років, опік голови
Юрій Данилюк, 20 років, опік голови та шиї
Ганна Козар, 20 років, забій головного мозку
Христина Козар, 13 років, струс головного мозку, забої тіла
Вікторія Соломіцева, 20 років, забій головного мозку з внутрішньою гематомою
Ганна Мілян, 7 місяців, опік голови, дихальних шляхів, кінцівок

Зараз ви читаєте новину «Багатоповерхівка вибухнула в Дрогобичі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі