пʼятниця, 14 січня 2011 08:00

Багато снігу випаде двічі

Дві хвилі похолодань прогнозують у січні. До -10...15°C температура впаде із 15-го по 17-те, вдруге холодно буде з 21 по 23 січня. Найнижчу температуру передбачають у північно-східних регіонах, де очікують до -20°C. А загалом в Укргідрометцентрі обіцяють часті потепління протягом зимових місяців.

— Після 24 січня потеплішає. Лютий, імовірно, буде прохолодніший. Але середня температура перевищить норму для цього місяця. Опадів буде небагато, сніг ітиме 15–16 січня та у третій декаді цього місяця, — каже Микола Кульбіда, начальник Українського гідрометцентру.

Весняне водопілля, скоріше за все, мине без повеней.

— Після останньої відлиги у більшості областей сніг розтанув. Рівень води в річках піднявся, але був на безпечному рівні. Опадів до кінця зими буде недостатньо, щоб річки вийшли з берегів, — вважає керівник відділу гідропрогнозів Вікторія Бойко.

У відділі агрометеорології прогнозують, що врожай озимини буде на 15–20% вищий, ніж торік. Це близько 24–25 млн т.

— Цьому сприяють погодні умови, — говорить Тетяна Адаменко, начальник відділу. — В серпні й вересні 2010 року по всій країні спостерігалася сувора ґрунтова засуха. Посів озимини йшов мляво. Подекуди закінчився тільки в листопаді. Але листопад був надзвичайно теплий, пішли дощі. Це допомогло пізно засіяному зерну зійти, розвинутись і загартуватися до зимових морозів.

Зараз ви читаєте новину «Багато снігу випаде двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі