вівторок, 03 червня 2008 07:09

Авіакомпанії скасують паперові квитки

Із першого червня українські авіакомпанії почнуть продавати електронні авіаквитки. Паперові поступово скасовуватимуть.

— Процедура проста: пасажир замовляє електронний квиток через інтернет-сайт авіакомпанії або купує в нашій касі. В аеропорту перед вильотом пасажир пред"являє паспорт і каже номер квитка, — пояснюють у компанії "Аеросвіт". — Або може зареєструватися сам на спеціальних електронних стійках, ввівши код бронювання або номер електронного квитка.

"Аеросвіт" почав продавати електронні квитки 2005 року на рейси до Нью-Йорка та Тель-Авіва. Їх використовують і Міжнародні авіалінії України. Поступово відмовлятися від паперових квитків рекомендує Міжнародна асоціація повітряного транспорту всім авіакомпаніям. Мовляв, пасажирів більшає, а електронні білети простіше й економніше використовувати. Окрім того, вони дешевші за паперові в середньому на $10.

Електронні квитки впроваджуватимуть поступово. Аеропорти і пасажири в країнах Азії та Східної Європи ще не готові повністю відмовитися від паперових. Не в усіх аеропортах, зокрема, є електронні стійки для реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанії скасують паперові квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі